Julklappsrim doftljus

julklappsrim doftljus

Julrim 1:

En doft av juletider nalkas

En hud av snö och jorden svalkas

I tidens hjul vävs ödet samman

I julefridens enkla kärleksflamma

 

Julrim 2:

Ett ljus för livet

Ett ord för givet

En dag för livet

Och kollektivet

 

Julrim 3:

Långt borta i horisontens ädla ljus

Stiger solen över flod och bäckens brus

En tid av lycka andas friskt i sus

Det är jul i välkomstsmedens glädjehus

 

Julklappsrim doftljus

Vi alla vill att det ska lukta gott hemma. Alla vill vi hellre komma hem till ett krypin som doftar av ljuv lavendel eller rosenbuskar, istället för ett som som doftar som en sträv blandning av en gammal matta och härsket kött. Till jul är det dessutom ännu viktigare. Tänk dig när släkten kommer på middag och din gamla mormor plötsligt stannar upp i hallen och viftar på näsvingarna. Eller den sexåriga systersonen bestört frågar vem som har gjort i byxorna.

 

Att ha ett väldoftande hem är mer en rättighet än en skyldighet. Jag väljer att se det på det sättet, för att slippa känslan av att det ligger någonting tvångsmässigt över det. Därför är ett doftljus en alldeles fantastisk julklapp till någon som har ett hem som stinker, eller någon som helt enkelt uppskattar väldoftande ting.

 

Vill du spetsa din julklapp kan du dessutom lägga till ett alldeles fantastiskt julrim! Det gör det mer personligt samtidigt som det förädlar julklappen. Skriv ihop ett julrim själv eller hämta inspiration från någon av dessa julklappsrim, specialanpassade för när ett doftljus står som tema för julklappen.

Du får sno ett rim också, jag lovar, men säg för Guds skull att du kom på det själv.