Julklappsrim vedklyv

Julrim 1:

Om någon skulle fråga

Kan du med denna såga

Det knastrar i pannan och värmer så lätt

Det är varken magi eller kostar nån svett

 

Julrim 2:

Hugga och hacka tills kroppen tar fyr

Inga besvär med den här när det gryr

Till julen det nalkas en massa bestyr

Då är det tacksamt med denna som styr

 

Julrim 3:

Aldrig nån ro men för dig är det jul

I jul får du lättja med massor av kul

Då ska det klyvas med lätthet i skjul

För nu är det över du är färdig med strul

julklappstips vedklyv

Julklappsrim vedklyv

Vet du vad en vedklyv är? Kanske har du någon i din närhet som kommit på det magnifika med att slippa stå och klyva brasveden för hand? Kanske är det du själv som nyligen insåg hur svettigt det är att hugga ved, och anammat vedklyvens fördelar? Hur det än ligger till så ger jag dig en stor tumme upp. Det är dags att ta det lite lugnare min vän.

Det är det även för dina nära och kära. Har du någon i din närhet som bor i hus som behöver värmas upp med vedugn – någon som ger sig ut på bakgården en kall tisdagseftermiddag med yxan i handen för att hugga upp veden så att familjen inte behöver sitta och hacka tänder inomhus – då har du någon som är i behov av en vedklyv. Inga mera värkande armar eller stela fingrar! Inga flera svettdrypande entréer på kvällskvisten med efterföljande fall ner i soffan. Härmed lägger vi in en helkväll med familjeaktiviteter efter vedklyvningen!

 

För att göra den här mycket praktiska julklappen ännu mer tilltalande, lägg till ett av de här julrimmen, eller varför inte skriva ett eget? Ett julrim är kryddan som gör din julklapp snäppet personligare än det skulle kunna vara!